Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü "Organik Tarımın Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında organik tarım yapan Başkentli Çiftçileri İzmir Organik Tarım Fuarı'nı gezdirdi. Kadın çiftçilerin ağırlıklı olduğu ekipte teknik personeller de yer aldı.
Organik ürün satan çeşitli firmalarla görüşme imkanı bulan üreticiler, işletmelerden nasıl ürünler talep ettikleri yönünde bilgi aldılar. Organik tarım yapan büyük firmalarla da bir araya gelen üreticiler, organik üretim konusunda bazı pratik bilgi edindiler.
Gezinin ikinci ayağında organik tarım konusunda önemli bir yerde olan Çanakkale'ye geçen ekip, burada hem organik tarım alanlarında hem de organik tarım işletmelerinde incelemelerde bulundu. Çanakkaleli üretici ve firmalarla fikir alışverişinde bulunan ekip, daha sonra Çanakkale Şehitliğini ziyaret etti.
Güvenilir gıdanın daha çok konuşulduğu ve daha çok önemsendiği günümüzde, tüketicilerin daha çok organik ürün talep ettiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Türkiye'nin ikinci büyük tarım alanına sahip Başkent Ankara'da organik tarım konusunda bir atılım gerçekleştirmek istediklerini söyledi.
Ankara'da şu anda 34 bin dekar alanda organik üretim yapıldığını ifade eden İl Müdürü Korkmaz, ayrıca 15 bin 500 küçükbaş ve 321 kovanın organik ürün kapsamında olduğunu vurguladı. Bu tür gezilerle organik tarım yapan üreticilerin bilgilerini ve tecrübelerini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Korkmaz, özellikle büyük işletme ve diğer bölgelerin çiftçileriyle bir araya gelmenin Başkentli üreticilerin ufkunu açacağını sözlerine ekledi.
Geziden memnun ayrılan çiftçiler ise, birçok yeni bilgi öğrendiklerini ve edindikleri bilgilerle özellikle pazarlama konusunda yeni çalışmalar yapacaklarını söylediler. Hem bilgi ve görgülerini artırdıklarını hem de Çanakkale Şehitliği gibi maneviyatı yüksek bir yeri görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden çiftçiler, geziyi düzenleyen Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teşekkür ettiler.