Ankaralıların sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla kontrollerini yoğunlaştıran İl Müdürlüğümüz, kontrol görevlisi sayısını da her geçen gün artırıyor.
Kontrol hizmetlerinde görev alacak teknik personele yönelik olarak İl Müdürlüğümüz tarafından eğitim düzenlendi. 27-31 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitime Akyurt, Altındağ, Ayaş, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Kızılcahamam, Nallıhan ve Yenimahalle İlçe Müdürlüklerinde görevli 44, Aksaray, Burdur, Çankırı, Gaziantep, Sakarya, Şırnak ve Yozgat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden de 20 olmak üzere toplam 64 personel katıldı.
İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca verilen eğitim kapsamında kursiyerlere, 5996 Sayılı Kanun ve Ceza Uygulamaları, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Kayıt ve Onay Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Prosedürler, Türk Gıda Kodeksi ve Tebliğler, Temel HACCP Prensipleri, Numune Alma Usul ve Esasları ile GGBS Mevzuatı konuları anlatıldı ve değerlendirme çalışmaları yapıldı.
Sertifika törenine katılan Vali Yardımcısı Emin Çolak, gıdanın insanlar için en zaruri ihtiyaç olduğunu, gıdanın üretiminden tüketimine kadar sağlıklı olarak kişilere ve topluma ulaştırılması konusunda da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın görevli olduğunu vurgulayarak, bu açıdan gıda denetiminde görev alacak olanların çok önemli bir görev ifa edeceklerini söyledi.
İl Müdürümüz Bülent Korkmaz da yaptığı konuşmada Ankara'da yaklaşık 32 bin gıda işletmesi bulunduğunu, 2016 yılı verilerine göre 52 bin gıda denetimi gerçekleştirdiklerini belirterek, yapılan denetimler ve yapılan çalışmalar sonucunda işletmelerin kayıt altına alınmaları ile asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluk konusunda önemli mesafeler alındığını, bunun hem sektör hem de kendileri açısından sevindirici olduğunu söyledi.
Gıdanın insanlara sağlıklı ve güvenilir bir şekilde sunulmasını sağlamanın, gıda denetiminde görev alanların en önemli görevi olduğunu ifade eden İl Müdürü Korkmaz, "Arkadaşlarımızın her zaman halk sağlığını ön planda tutan, tüketici güvenliğini önemseyen, ancak sektörün rekabetçi yapısını da göz önünde bulunduran bir yaklaşımla denetim yapmalarını, sektöre rehberlik etmelerini, eğitici ve yönlendirici olmalarını arzu ediyoruz." dedi.
Eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları Ankara Vali Yardımcısı Emin Çolak ve İl Müdürümüz Bülent Korkmaz tarafından verildi.