T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İL MÜDÜRÜ KORKMAZ: “HALK SAĞLIĞI KONUSUNDA MÜSAMAHAMIZ YOK”

Yayın Tarihi : 20.12.2016

 İl Müdürümüz Bülent Korkmaz, gıda denetimleri ve halkın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasının sağlanmasının en önemli görevleri olduğunu belirterek "Bizlere zaman zaman çeşitli konularda talepler geliyor. Her konuda yardımcı oluruz, her konuda kolaylık sağlarız. Ama halk sağlığını ilgilendiren konularda asla ve asla taviz vermemiz söz konusu olamaz" dedi.

      Denetimlerdeki amacın sadece ceza yazmak olmadığını vurgulayan İl Müdürü Korkmaz, "Rekabet gücü yüksek, inovasyonu yüksek, ihracat yönü güçlü işletmeler ortaya koymak zorundayız. Sektörü yönlendirmek, onlara rehberlik etmek, önünü açan bir yaklaşım göstermek zorundayız. Bütün bunlara rağmen kişi ve işletmeler uyarılara uymuyorsa ceza kaçınılmaz olur. O zaman da gereğini yaparız " şeklinde konuştu.

      İl Müdürlüğümüz tarafından il ve ilçe müdürlüklerinde görevli teknik personele yönelik olarak düzenlenen "Temel HACCP Eğitimi" programının açılışında konuşan İl Müdürü Korkmaz, denetim ve kontrol hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için bilgili, yetişmiş teknik personelin büyük önem taşıdığını belirterek, düzenlenen bu eğitim programlarıyla teknik personeli, gelişmeler ve yenilenen mevzuat hükümleri konusunda bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.  

      Konuşmasında 2016 yılında yapılan gıda denetimlerine de değinen İl Müdürü Korkmaz, hedefledikleri 50 bin denetim sayısına ulaştıklarını, 2017 yılı içerisinde denetim sayısını 60 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini, HACCP konusunda da denetimleri daha etkin hale getireceklerini sözlerine ekledi.

            İl Müdürlüğümüzden 9, ilçe müdürlüklerinden de 43 olmak üzere toplam 52 personelin katıldığı eğitim üç gün sürdü.

           Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları İl Müdürümüz Bülent Korkmaz, İl Müdür Yardımcımız Veysal Çetin ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Seda Türkkaş tarafından verildi.​

.