T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ÇİFTÇİLERE SULAMA YATIRIMLARI DESTEKLEMELERİ VE SULAMA EĞİTİMİ

Yayın Tarihi : 2.02.2017

Bakanlığımız tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi konusunda çiftçileri bilgilendirmek amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Birçok ilçede gerçekleştirilen toplantıların sonuncusu Ankara Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya İl Müdürümüz Bülent Korkmaz'ın yanı sıra İl Müdür Yardımcımız Veysal Çetin, şube ve ilçe müdürleri, mahalle muhtarları, çiftçiler ve teknik personel katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürümüz Bülent Korkmaz, suyun tarım için olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğunu, ancak su kaynaklarının da sınırsız olmadığını vurgulayarak, "Mevcut su kaynaklarını tarımda maksimum verimi elde edecek şekilde kullanmamız gerekiyor. Bunun da yolu tarla içerisinde doğru sulama tekniklerinin kullanılması ve doğru modellerin uygulanmasından geçiyor" dedi.

Bakanlığımızın artan gıda ihtiyacını da göz önünde bulundurarak çiftçilerimizin birim alandan daha fazla verim elde edebilmesi amacıyla projeler hayata geçirdiğini kaydeden İl Müdürü Korkmaz, bu kapsamda Tarla İçi Damlama Sulama Sistemi Kurulması, Tarla İçi Yağmurlama Sulama Sistemi Kurulması, Tarla İçi Mikro Yağmurlama Sulama Sistemi Kurulması, Lineer Sistem, Center Pivot Sistem, Tamburlu Sistem Yağmurlama Sulama Makinesi Alınması ve Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Kurulması konularında % 50 oranında hibe desteği sağladığını belirtti.

Başkent Ankara'da 12,3 milyon dekar tarım alanının ancak 1,2 milyon dekarlık kısmının sulanabildiğini kaydeden İl Müdürü Korkmaz, amaçlarının bu desteklemelerle sulanan alanları daha da artırmak olduğunu dile getirerek, Ankaralı çiftçilerin desteklemelerden en azami şekilde faydalanmalarını arzu ettiklerini söyledi. Başvuru süresinin 14 Şubat 2017 tarihinde sona ereceğini hatırlatan İl Müdürü Korkmaz, çiftçilere her türlü teknik desteği sağlayacaklarını belirterek, çiftçilerden bu tarihi beklemeden başvurularını yapmalarını isteyerek şunları söyledi: "Hedefimiz üreticilerimizin daha kaliteli ve verimli üretim yapmalarını sağlayarak hem Ankara ekonomisine hem de ülke ekonomisine daha fazla katkı yapmalarını sağlamaktır. Dünyaya daha fazla tarımsal ürün ihraç eden, daha kaliteli ürün üreten bir ülke, bir şehir olma yolunda hızlı adımlar atıyoruz."

İl Müdürümüz Bülent Korkmaz'ın konuşmasının ardından söz alan Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Dehşet, Bireysel Sulama Destekleri konusunda çiftçilerin yapması gerekenler ve başvuru şartları konularında katılımcılara bilgiler verdi. Toplantı teknik personelin, yöneltilen soruları cevaplandırmasıyla sona erdi.