T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ET VE ET ÜRÜNLERİ ÜRETİCİLERİ İLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Yayın Tarihi : 16.02.2017

      Ülkemizin küresel rekabet gücünü artırmak için uluslararası piyasaların talep ettiği kalite ve özelliklerde tarım ürünlerinin ihracatının önemini dikkate alan İl Müdürlüğümüz, kırmızı ve kanatlı et ürünleri üreticileriyle bir toplantı düzenledi.

    Toplantıda özellikle ihracatta dikkat edilmesi gereken konular, ihracatta yaşanan sıkıntılar, eksiklikler ve yapılması gereken işlemler ele alındı. Ankara'da faaliyet gösteren ve ihracat kapasitesine sahip üretici firmaların yönetici ve sorumlu veteriner hekimlerin katıldığı toplantıya İl Müdürümüz Bülent Korkmaz'ın yanı sıra İl Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürleri ve teknik personel de katıldı.

    Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürümüz Bülent Korkmaz, özellikle belli ülkelere yapılan ihracatla ilgili olarak zaman zaman ülkemize ziyaretler gerçekleştirildiğine işaret ederek, bu çerçevede işletmelerin asgari teknik ve hijyenik anlamda kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesinin önemli olduğunu söyledi. İl Müdürlüğü olarak bu kapsamda Ankara'da kırmızı ve kanatlı et sektöründe faaliyet gösteren firmalarla bir araya geldiklerini kaydeden İl Müdürü Korkmaz, "İl Müdürlüğü olarak firmalarımızın daha rekabetçi bir yapıda faaliyet göstermelerini ve ihracat yapabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Kamu ve özel sektör işbirliği ile ülkemizin ihracatını daha fazla artırmanın yollarını arıyoruz. Bu günlerde ihracatın artırılması bizim için çok önemlidir. Bu konuda İl Müdürlüğü olarak sektörün yayındayız. Sahip olduğumuz doğal kaynaklar ve potansiyel bu ihracat rakamlarını daha da büyütmeye elverişlidir " dedi.

         İl Müdürümüz Bülent Korkmaz'ın konuşmasının ardından söz alan İl Müdürlüğümüzde görevli teknik personel tarafından firma temsilcilerine ihracatta karşılaşılan sıkıntılar, dikkat edilmesi gereken konular ve yapılması gerekenler konusunda bilgiler verildi ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.