T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ANKARA’DAKİ GÖLETLERE 165 BİN YAVRU BALIK BIRAKILDI

Yayın Tarihi : 10.07.2017

Denize kıyısı olmamasına rağmen sahip olduğu göletlerle önemli miktarda balık üretim potansiyeline sahip olan Başkent Ankara'da su ürünleri popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında Ankara'daki göletlere toplam 165 bin yavru sazan balığı bırakıldı. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma ve Eğitim Enstitüsü'nden temin edilen yavru balıklar Ankara'daki balık varlığının artırılmasına önemli katkılar sağlayacak.

Ankara'nın sahip olduğu iç su varlığıyla önemli bir balıkçılık potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan İl Müdürümüz Bülent Korkmaz, balıklandırma çalışmalarıyla Ankara'daki balık varlığının sürdürülebilirliğini sağlamayı, su kaynaklarındaki balık varlığını artırmayı ve Ankaralıların balık ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Akarsu ve göletlerdeki balık varlığının devamlılığının sağlanabilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan İl Müdürü Korkmaz, yavru balıkların Ankara'daki balık varlığının artmasına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, avcılıkta belirlenen yasak ve sınırlamalara titizlikle uyulmasının sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.